вівторок, 24 жовтня 2023 р.

 

Звіт 

по тижденю історії «Історія України починається з історії рідного краю»

9-13 жовтня 2023 р.

«Історія України починається з історії рідного краю» - під таким гаслом у Вінницькому ліцеї № 6 пройшов тиждень історії. Здобувачі освіти змогли організувати дослідницькі проєкти, дізнатися багато нового з літопису рідного краю, зробити селфі в улюбленому місці Вінниці, дослідити історію пам’ятників міста, узагальнити набуті знання під час олімпіади та здійснити віртуальні подорожі.

З 9 по13 жовтня Т.В. Певень було організовано фотопроєкт «Вулиці з людським обличчям» для 9-тих класів. Впродовж тижня учні досліджували історію вулиць Вінниці, створювали ілюстрований матеріал і презентували свої роботи на годинах спілкування. Понад 30 ілюстрованих постерів були представлені дев’ятикласниками на виставку.













З 9 по 11 жовтня учні 7-8 класів долучилися до міні-проєкту «Історія у граніті» та досліджували пам’ятники Вінниці, шукали цікаві факти про історичних діячів чи важливі історичні події, яким була присвячена їх забудова. Учні зробили висновок, що Вінниччина багата на відомих людей таких як : І. Богун, І.Сірко, М. Леонтович, М. Коцюбинський, К.Могилко, С. Петлюра, Г.Артинов, яким встановлено ряд пам’ятників в нашому місті. Семикласники під керівництвом Шумної А.М.  та восьмикласники - вихованці Полотняної Н.С. здійснили екскурсії до пам’ятних місць присвячених козацтву і героям сучасної війни. Свої дослідження учні розмістили на блозі вчителів історії. Кураторами даного проекту були Жук О.В. та Полотняна Н.С.






















Учні 6-х класів розповідали своїм однокласникам на годині спілкування про улюблені місця Вінниці. На Padlet дошці вони розмістили селфі із короткими розповідями про улюблені місця. Найактивніше працював 6-А клас під керівництвом Патичишеної І.Ю. Проєкт організували Певень Т.В. та Жук О.В.








11 жовтня юні історики змогли позмагатися у знанні предмету на олімпіаді геніїв. Загалом взяли участь 15 учнів, серед яких найактивнішими були учні 8-А, 9-В, 10-А класів. Переможцями стали Рябцева Д.(учениця 10-А), Петрушина С. (9-В), Томчик С.(8-А).



З 12 жовтня учні 8-А, 9-В та 10-А розміщували свої матеріали на блозі вчителів історії  по прєкту «Герої поміж нас» про героїв сучасності. Учні Никитюк Н., Галамайчук К., Рябцева Д., Березовський Н. у своїх роботах розповіли історії українських військових, які боронять нашу землю на Сході та Півдні України.

Новою формою роботи стало використання інтерактивної карти України. П’ятикласники впродовж тижня мали нагоду познайомитися з цікавими фактами про області Україні та взяти участь у вікторинах, які для них на годинах спілкування провели десятикласники під керівництвом Жук О.В. Багато цікавої інформації учні дізналися саме про Вінниччину. Найбільше правильних відповідей на питання вікторини дали учні 5-А та 5-В класів.




























Вчителі історії сподіваються, що юні історики будуть з нетерпінням чекати наступного тижня історії в ліцеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар